NORDPOLEN
 

Portrettintervju med Julenissen

 

Portrettintervju med Julenissen

Han er en kjær internasjonal skatt som sprer glede til store og små. 23. og 24. desember jobber Julenissen ekstra hardt, men i tiden frem til jul er det også full fart!

Hei, Julenissen! Hvordan står det til på Nordpolen?

Det går helt strålende med oss på Nordpolen! Nissemor, alvene og jeg er godt i gang med julegaver og alle forberedelser til julen. Kaker bakes, hammere hamres, sokker strikkes og leker testes. Dette blir en julefeiring som kommer til å huskes!

Hva er din favorittdel av julen?

Jeg liker aller best å høre hva alle barna ønsker seg. Det er ekstra stas å se ansiktene lyse opp når de får vite hva jeg har med meg!

Hvor lenge har du vært julenisse?

Helt siden 200-tallet har jeg spredt glede og hjelp, så jeg er en erfaren nisse. Den gangen gikk det i noe litt annet, men barna er fremdeles mine favoritter - det er ingenting jeg heller ville gjort enn å spre glede til hele verden og alle disse!

Hva må barn gjøre for å få det de ønsker seg til jul?

Først må alle barna ønske seg noe. Min tusenårige hørsel er ikke den beste, så jeg anbefaler alle å skrive en liste! Men viktigst av alt, for å oppfylle sine drømmer, må store og små være snille og åpne før de bedømmer.

Hva er dine favoritting med julen?

Jeg er flink til å holde nisseformen fordi jeg er så glad i både grøt og julekaker. Nissemor er flink til å bake, men kaker smaker aller best når jeg reiser rundt med julegaver!

Dine beste juletips?

Som Julenisse kan du kalle meg en ekspert. Bak og spis masse godt, ha juleverksted og bare ha det flott. Før du vet ordet av det, har nok et år gått. Husk også at det ikke betyr noe hvor mye penger du bruker på hver person – det viktigste er deres relasjon.

Hvor finner vi deg i Jul i Vinterland?

I Jul i Vinterland kan du fortelle meg alle dine ønsker. Du finner meg i stolen min på Nordpolen og på markedet når jeg spiser pølser!

Hohoho og god jul!