Matutsalg

SPIKERSUPPA
 

Julenissens Gløgghus

 

Julenissens Gløgghus

 

Julenissens Gløgghus

Der alle nyter adventstiden sammen i godt selskap.

Her er noe for enhver smak. Deilig grøt som varmer.
Kakao med krem som tilbys med et smil.

Julenissens Gløgghus serverer:

  • Rykende fersk julegrøt
  • Wienerpølser i brød eller lompe
  • Gløgg og kakao
  • Kaffe og te
  • Hvitvin, rødvin og øl

Ta deg et velfortjent avbrekk fra julestria i Gløgghusets overetasje!


Spikersuppa
Velkommen til julehygge

Grill

Velkommen til julehygge

Grill

Velkommen til julehygge

Grill

Vi er eksperter på grillmat og julehygge! Våre hjemmelagde pølser fra Vestlandet smaker fantastiske på kalde dager. Velg mellom julepølser, kjempegrill, karri pølser, kundefavoritten Bratwurst samt gløgg og brus.

For å oppnå den beste smaken griller vi all pølsemat over bål. Kom innom for en smaksopplevelse du sent vil glemme!

 


Spikersuppa
Ingen jul uten

Nissemors Kjøkken

Ingen jul uten

Nissemors Kjøkken

Ingen jul uten

Nissemors Kjøkken

Det er viktig å kose seg både i førjulstid og romjul.

På Nissemors Kjøkken får du tradisjonelle Candy Apples:
glaserte epler med strøssel.

Vi serverer:

  • Rykende varm kakao
  • Wiener-pølser
  • Brus og gløgg
  • Kaffe og te

Deilige kosemat og drikke varmer både hender og kropp.
Kakaoen kommer med krem!

Det blir ren julemagi når vi samles i Spikersuppa.


Bod 22
 

Candy Apples

 

Candy Apples

 

Candy Apples

Deilige, vakre karamelliserte epler gir du som julegave til en som har alt!
Besøk oss i Karl Johansgate.

8
 

Mandelkompaniet

 

Mandelkompaniet

Mandelkompaniet serverer brente mandler - en av manges favoritt i førjulstiden. Nyt et kremmerhus fylt med søte smaker!

50
 

I Don’t Give a Fork

 

I Don’t Give a Fork

I Don't Give a Fork serverer franske tradisjonelle pannekaker med masse deilig tilbehør. Kan det friste med noe søtt eller salt på toppen?

21
 

Crêpe De La Crêpe

 

Crêpe De La Crêpe

Crêpe De La Crêpe serverer de nydeligste crêpes med mange smakfulle toppinger! De gleder seg til å servere søtsaker til alle som kommer innom Oslos hyggeligste julegate!

51
 

OPA! Souvlaki of Greece

 

OPA! Souvlaki of Greece

OPA! Souvlaki of Greece serverer de nydeligste og mest autentiske greske favoritter. Kom innom for en smakfull opplevelse og prøv klassikeren "Souvlaki Pita Gyros". Velkommen innom!

32
 

Viggos kjempegode smultringer

 

Viggos kjempegode smultringer

Smultringer hører julen til for mange av oss! Blir du fristet av tanken av nystekte smultringer? Da må du ta turen innom smultringboden til Viggo. Det er kun fine råvarer som brukes i smultringene. Om du mener en, to eller flere smultringer ikke holder, kan de også fryses så dere kan ta opp til julebordet. Kom innom og sikre deg en smak av jul!  

25
 

Der Peppern Gror

 

Der Peppern Gror

Der Peppern Gror serverer nydelige Indiske retter laget med kjærlighet. De er blitt viden kjent i Oslo for sine oppskrifter og vi håper dere kommer innom for å smake. Velkommen!

12
 

Fries Brothers

 

Fries Brothers

Fries Brothers er på plass hos Jul i Vinterland! Kom innom for friterte og smakfulle fristelser i kulden

27 & 52
 

Waffle Factory

 

Waffle Factory

«Det beste stedet for ferske belgiske-waffles"

Mannen bak Waffle Factory er belgisk, men har bodd i Norge med sin familie siden 2005. Waffle Factory importerer og distribuerer belgiske vafler og andre belgiske godbiter.

Til Jul i Vinterland tar Waffle Factory med belgiske vafler, sjokoladeepler og søt konfekt.

Det er en magisk periode i vente og Waffle Factory gleder seg til å dele denne med deg i Jul i Vinterland.


4 & 44
 

Bekkereinan

 

Bekkereinan

«Kjøttmat fra Bekkereinan er ensbetydende med topp kvalitet!» Maten fra Bekkereinan lages etter gamle håndverkstradisjoner, hvor hovedfokuset er på egenprodusert gårdsmat og ekte bondekost basert på lokale råvarer. For bøndene i Kvinesdal er det kun optimal kjøttkvalitet for sine kunder som gjelder. For ditt julebord har Bekkereinan et rikt utvalg av utsøkt fersk -og spekemat, julesylte, gourmetpølser, ølpølser, akevittpølser, viltpølser, vellagret bekkereinskinke og mye annet snadder. Bekkereinskinke har faktisk blitt servert på Kongens bord, blitt omfavnet av Bent Stiansen og er på menyen til Britannia Hotell i Trondheim – men for Bekkereinan skal dette være en matopplevelse for oss alle, og nå er de å finne i Oslos gater. Velkommen skal dere være! Bekkereinan har i tillegg to andre boder: På bod 11 får du deilig elgburger, samt elgbab og kjøttprodukter av vilt på bod 47.

38
 

Bubble Waffle

 

Bubble Waffle

«Det er bare helt sinnsykt digg! Gi meg en til”

For å oppnå sin visjon dro Bubble Waffle på streetfood-markeder verden over. Med seg hjem, hadde de bøttevis med inspirasjon og inside-info. Så brukte de et år for å optimalisere oppskriften med lokale råvarer. Nå tar Bubble turen til Jul i Vinterland for å lage den beste vaffel-smaksopplevelsen i Oslo.

De blander kjærlighet, humor, hardt arbeid og utrolig gode oppskrifter til en smakfull, spennende og fresh-Bubble Waffle og under Jul i Vinterland vil de selge: Bubble Wrap, Lolly Waffle, Waffle on a stick og knaskende god julestemning

Vi håper du tar turen innom Bubble Waffle.


6
 

Los Tacos

 

Los Tacos

Los Tacos server under Jul i Vinterland en smakfull og varmende kyllingsuppe. Prøv også noen av de fargesprakende og spennende drikkene fra Jarritos. Velkommen

15
 

Jafaris Donuts

 

Jafaris Donuts

Fysen på noe godt? Ja, du ser riktig! Du har kommet til himmelen av donuts og deilige søtsaker! Jafaris Donuts kommer til Jul i Vinterland og har med seg et hav av fristelser!

45
 

Godt og Hjemmelaget

 

Godt og Hjemmelaget

"Dette må vel være Norges beste lefse"

Godt og Hjemmelaget er et lite lefsebakeri som håndkjevler alle sine lefser. Håndkjevlede lefser smaker som de bestemor bakte, og her brukes det bare ekte smør. De har spesialisert seg på mange forskjellige lefser fra Nord Norge.

Til Jul i Vinterland tar Godt og Hjemmelaget med seg tynnlefser fra Nord-Norge, Krinalefse, Nordlandslefse og Møsbrømlefse. De har også fantastiske økologiske mandelpotetlefser og Trolllefser. Besøk Godt og Hjemmelaget på bod nr 44 og nr 58.


10
 

Viva La Pasta

 

Viva La Pasta

"Skandinavias eneste pasta laget i et ostehjul!" All pasta produseres ferskt daglig! Pastaen lages på bestilling - helt perfekt al dente, helles rykende varmt rett fra pannen og over på ostehjulet, resultatet er en nydelig kremet og osterik saus! Mens kokken roterer pastaen i ostehjulet, bestemmer du selv hvilken topping du vil ha. Velg mellom ekstra saus og kremet grana padano, en smakfull pancetta, en spicy salami piccante, special trøffelkrem, sautert sopp eller hva med en miks av pesto, soltørkede tomater og mozzarella? Vanvittig godt! Buon appetito!  

Kunst & håndverk

39
 

Nielgaard Glasskunst

 

Nielgaard Glasskunst

Nielgaard Glasskunst - håndlaget og designet i Danmark. Vi er en dansk familiebedrift som produserer glasskunst for juletreet. I tillegg lager vi vakre julehjerter til vinduer, hjerteskåler, morsomme figurer og forskjellige lysestaker i glass. Alt er vårt eget design og produseres på vårt eget verksted i Danmark, like ved Roskilde. Vi gleder oss veldig til å delta på "Jul i Vinterland", der vi håper at vi  vil være med på å gjøre julen 2021 til noe helt spesielt.

34
 

Wooden Corner

 

Wooden Corner

Du finner Wooden Corner på årets julemarked i Spikersuppa! Dekorative kjevler og annet med fantastiske mønstre.

41
Hjem og varme

Øle Wiksen

Hjem og varme

Øle Wiksen

Det hele startet på en grå vinterkveld i Bergen. Det var etter en ferie i varmere strøk at menneskene bak Øle Wiksen startet produksjonen av dekor som kunne lyse opp selv de mørkeste vintermørket i Norge. Idag er Øle Wiksen et selskap som har lange tradisjoner med produksjon av håndlagde interiørprodukter og dekor. Fokuset er å lage produkter som kan tilføye en sjarm, eller ekstra magi til ditt hjem – uansett om du har en urban eller klassisk stil. Kombinasjonen av julekuler med lanterne gjør dette til et design du kanskje ikke har sett maken til. Motivet er det vakre, norske landskapet med en flamme i midten, gir deg følelsen av hjem men også varme. Kom innom i dag om du ønsker å gi en spesiell og personlig gave til en du er glad i.  

30
 

Din Perle

 

Din Perle

 

Din Perle

«Det største utvalget av perlesmykker jeg har sett i Norge»

Ekte perler har til alle tider vært populært og ettertraktet, men Din Perle ønsket å skape noe helt annerledes: Å tilby ekte perler (ferskvannsperler) av høy kvalitet til en pris de fleste kan betale. Din Perle handler direkte fra produsent og jobber mye med eget design. Alt er håndlaget. Det tar fra 1-6 år å dyrke frem en perle, i tillegg tar det ca. 2-3 år å avle opp muslingen som skal «bære» frem perlen. Din Perle garanterer at alle perler er ekte, derfor vil ingen av perlene være 100% like, men ha sitt eget uttrykk.

Under Jul i Vinterland vil Din Perle tilby øredobber, ringer og smykker. Alle smykkene selges i eksklusive gavepakninger.

Vi håper du tar en titt eller slå av en prat, da det er lett å havne i perlehumør under Jul i Vinterland.


7
Nydelig kunsthåndverk

Birk Glass

Nydelig kunsthåndverk

Birk Glass

”Gjør juletreet vindunderlig vakkert med nydelig julepynt!” Hos Birk Glass finner du håndlaget glasskunst til hjemmet, alt fra julepynt til dørskilt. Birk Glass er en liten familievirksomhet, hvor hele familien er med i både design og produksjonsprosessen av kunsthåndverkene. Alle produktene er designet og laget for hånd på eget verksted, noe som er med på å gi det helt unike og personlige uttrykket. Her finner du den unike julegaven til en du er glad i eller en gave til deg selv. Riktig velkommen skal dere være!

2
 

Sølvskatten

 

Sølvskatten

 

Sølvskatten

“En gave du blir glad i”

Sølvskatten har i over 30 år jobbet med sølvsmykker. De er selv utdannet gullsmeder. De satser på kvalitetsvarer som både har tradisjon og historiske røtter.

Til Jul i Vinterland vil de ta med seg et godt utvalg av viking-smykker i sølv, bronse og klassisk stil. Håndstrikkede Selbu-votter, vanter og annen design.Varme doble-votter i ren ull, blomstrede kvalitet sjal i 100% ull, håndlagde lærjournaler med papir som igjen er laget av hvete og morsomme luer til barn.

Sølvskatten ønsker å skape et julemarked som er fylt med gode opplevelser og fine julegaver i kvalitet.


11
 

Asante Crafts

 

Asante Crafts

"Varme gode ull og skinnvarer er et «must» om vinteren i Norge" Hos Asante Crafts finner du gode kvalitetsvarer av ull og skinn, til en god pris. Foretaket ble opprettet i vår arktiske hovedstad Tromsø i 2007. De baserer seg på helårsdrift med markeder og messer som hovedarena. Asante Crafts har hatt hele landet som virkefelt. Både sommer, vinter og jul. Det er få som kjenner landeveien og det lange, rare landet vårt like godt som de i Asante Crafts. I en tid hvor vi oversvømmes av billige, masseproduserte bruks og dekorprodukter av dårlig kvalitet, er det viktig for Asante Crafts å kunne tilby naturmaterialer. Til Jul i Vinterland tar Asante Crafts med seg ullpledd, ullvotter, ullsokker, ulltøfler, vanter, sitteunderlag, babytøfler, skjorter i bomull, ullsåler, skinnvotter og pelsluer. Jul i Vinterland er et naturlig samlingspunkt for alle typer mennesker. Asante Crafts syns det er hyggelig at folk handler hos dem men vel så viktig er den hyggelige praten.

14
 

Amuletten

 

Amuletten

Norsk, håndlaget design finner du hos Amuletten på Jul i Vinterland! Her kan du pakke deg inn i varme votter, sokker, luer og skjerf i ull, samt hansker og votter i mykt skinn. I tillegg kan du finne vakre engler og nisser, håndlaget i glass. En unik gave til noen du holder kjær 🙂

Gaveartikler

26
 

Egmont – Ingen Jul Uten!

 

Egmont – Ingen Jul Uten!

Egmont er på plass i Jul i Vinterland og her finner dere flotte gaveartikler og brettspill i alle sjangre. Velkommen!

24
 

Click Heat

 

Click Heat

ClickHeat er en øyeblikkelig varmepakke for hender, nakke, føtter eller til og med som en flaskevarmer! Det er en brukervennlig, effektiv og 100% sikker oppvarmingsløsning som ikke krever mer enn et enkelt klikk! Click Heat's Special Christmas Edition bør stå på alles liste. Våre fargerike varmere tilbys i et stort utvalg av festlige sesongfarger og design.

Så enkelt. Så nyttig. Så festlig. Så varm. Klikk på Heat´s Christmas Edition. Den varme gaven til jul.

23
 

Respire Love

 

Respire Love

Respire Love tilbyr produkter som er designet for folk som elsker vin, av eksperter. Vin er mer enn en drikke, det er en lidenskap. Velkommen til Respire Love for flotte gaver til en du er glad i.

31
 

Sara’s Gavebutikk

 

Sara’s Gavebutikk

Sara's Gavebutikk er en gavebutikkmed unike og spennende gaver for de fleste aldersgruppe. Hos Gift Shop finner du unike gaver for alle - alt fra duftlyst til smakfulle søtsaker. Velkommen for en hyggelig handel

Delikatesser

33
 

Fungi

 

Fungi

Fungi er en naturlig smaksforsterker av Nordisk karakter. Vi brygger fungi for hånd med smakfulle kryddere plukket i Norge. I gryta finner du kjente ingredienser som sjampinjong, rødvin, karamel, sirup, sort pepper, einerbær, furunåler, skogssopp og masse kjærlighet. Velkommen innom for tips til bruk og flotte smaksforsterkende gaver

36
 

Gjøvik Sjokolade

 

Gjøvik Sjokolade

Våre magiske konditorer produserer daglig søte fristelser, være seg sjokolade, gelato eller bakverk. Velkommen for søte fristelser i Spikersuppa!

9
 

Eplemottaket

 

Eplemottaket

Eplemottaket tar hver høst i mot epler fra hageeiere og lager 100% eplemost/saft som selges tilbake til sterkt reduserte priser. Velkommen inn for smakfulle fristelser

13
 

Grini Hjemmebakeri

 

Grini Hjemmebakeri

«Nydelige kaker som kan fryses og tines i en fei! Ingen jul uten kransekakestengene og ingen bursdag uten Mandelroser»

Grini Hjemmebakeri ble startet av en helikopterpiloten som gjorde hobbyen til sitt levebrød. I det som en gang var en stall trylles det frem de deiligste kransekaker, Mandelroser og andre godbiter. Grini Hjemmebakeri holder til i låven på Grini gård. Gården har vært i familien i seks generasjoner. I bakeriet dyrker vi solid håndverk og kakene: De er ekte, velsmakende og glutenfrie!

Til Jul i Vinterland tar Grini Hjemmebakeri med seg en nyhet: Du får nå Mandelroser og kransekakestenger i utsøkte gaveesker. Mandelrosene i de nye gaveeskene er blant tre finalister i kategorien bakst i: Det Norske Måltid 2018. I tillegg til dette kommer resten av sortimentet av kortreiste kaker.

Det er ikke noe å si på julestemningen i Spikersuppa under Jul i Vinterland. Grini er der for at du skal sikre deg den tradisjonelle julebaksten. Besøk dem på bod nr 12 og nr 60.


17 & 42 & 53
 

Spekestua

 

Spekestua

Spekestua byr på det beste innen spekemat, og slutter aldri å overraske med spennende smaker i sine produkter!  Spennende godbiter til julebordet finner du her! Ta turen innom da vel 🙂

43
 

Bräutigams Marsipan & Konfekt

 

Bräutigams Marsipan & Konfekt

 

Bräutigams Marsipan & Konfekt

“Endast det bästa för kunden”

Siden 1870 har BRÄUTIGAMS produsert marsipan og sjokolade av høyeste kvalitet. De jobber med flotte råvarer og har i 150 år fortsatt tradisjonen med julemarsipan av beste sort. Under Jul i Vinterland vil de tilby marsipangriser i ulike størrelser og åtte ulike smaker.

De gleder seg som små griser til å møte dere under Jul i Vinterland. Du finner dem på bod nr 46 og nr 52.


20
 

Go’ biter fra fjord og fjell

 

Go’ biter fra fjord og fjell

Med seg til Jul i Vinterland har Go’ biter fra fjord og fjell røkte lakse- og ørretprodukter, røkt på den gode gamle måten med einer og lokale urter. Her får du også tak i tilbehør som lettrøkt hvalkjøtt, sennepssaus og mye annet godt.

Spill & leker

26
 

Egmont

 

Egmont

Egmont er på plass i Jul i Vinterland og her finner dere flotte gaveartikler og brettspill i alle sjangre. Velkommen!

18
 

Outland

 

Outland

"Fantastisk butikk for store og små!" Med kjærlighet for tegneserier ble Outland startet for over 20 år siden. På de årene har de rukket å utvide til å bli 10 butikker rundt om i landet, alle med samme ønske: Det beste utvalget i tegneserier, bøker og effekter fra populærkulturen. I butikken har Outland et stort utvalg manga, bøker og tegneserier innen Fantasy og Sci-Fi. De har også effekter fra gaming, Harry Potter og Star Wars, i tillegg til masse annet gøy. Til Jul i Vinterland tar Outland med flotte figurer fra Disney Traditions, masse kule tryllestaver fra Harry Potters univers, og det beste utvalget innen nerdete julegensere. Outland elsker jul, og da blir Jul i Vinterland en spennende ny måte å spre juleglede.  

Klær

29
 

Disma

 

Disma

Kaldt?  Vinteren har meldt sin ankomst og hos Disma får du kjøpt deilige votter og luer i både ull og skinn av høy kvalitet. En varm julegave til dine kjære eller til deg selv finner du her! Kom innom for en hyggelig handel 🙂

16
 

Natur Alpakka

 

Natur Alpakka

Hos Natur Alpakka får du kjøpt produkter i alpakka til både barn og voksne. Dette er en familiebedrift med formål å forsyne det nordiske markedet med helårs produkter av høy kvalitet. Produktene produseres fra egen fabrikk i Peru, og det stilles etiske krav til leverandør og produsenter for å fremme god sosial sikkerhet og rettferdig handel. Finn den perfekte gaven hos Natur Alpakka på bod 23 og 61.

5
 

Papaya

 

Papaya

Hos Papaya får du luer som er inspirert av norske tradisjoner og det stilrene uttrykket. Alle luene er strikket for hånd i 100% ull og er produsert i Oslo. Ved kjøp av disse vakre produktene er du med på å støtte tradisjonelt håndverk utført av lokale kvinner og menn i Nepal. Besøk Papaya i dag!

40
 

My Lamb

 

My Lamb

«Jeg tror at det er innsiden som teller, og derfor lager vi myke og varme produkter» My Lamb er spesialister på skinnprodukter, og kan tilby kundene et stort utvalg produkter av beste kvalitet til en rimelig pris. De er involvert i produksjonen av produktene sine, fra innkjøp av det beste skinnet- til design, produksjon og kvalitetskontroll. De er opptatt av miljø, og produserer produkter som kan brukes i mange år og som ikke ødelegger naturen når man kaster disse. My Lamb kommer til Jul i Vinterland med hele sitt sortiment av produkter. Populære produktene som kundene kommer tilbake år etter år for å kjøpe, både til seg selv og som julegave. I tillegg har de noen nye design, som er utviklet basert på nye moter. Samtidig stiller de med kunnskap om lammeskinn, godt humør og for ikke å snakke om fantastiske gode juletilbud! My Lamb er en del av Jul i Vinterland-familien. Julen er en tid for familie og tradisjoner og de ser frem til å møte deg.  

19
 

Alwero Norge

 

Alwero Norge

Du finner Alwero på årets julemarked i Spikersuppa! Alwero tilbyr ullprodukter som tøfler, votter, elastiske helsevarmere, saueskinn og sokker. Velkommen til en hyggelig juleshopping!

35 & 37
 

Wool Company

 

Wool Company

Du finner Wool Company på årets julemarked i Spikersuppa! Velkommen til en hyggelig juleshopping!