SPIKERSUPPA
NATIONALTHEATRET

Manneraaks juleunivers

NATIONALTHEATRET

Manneraaks juleunivers

Veggene utenfor Jul i Vinterland mot Nationaltheatret er i år prydet av vakker kunst. Bli kjent med kunstneren Manneraak og hans vei til juleuniverset!

Manneraak er en norsk kunstner fra Mandal. Han har sin bakgrunn som internasjonal motefotograf, og har blant annet arbeidet for Chanel og Norwegian Fashion Institute. Han fikk sin kunstneriske debut på Høstutstillingen i 2004 og har siden utsmykket en rekke offentlige og private institusjoner, samt separatutstillinger i blant annet New York og Roma.

Kunstutstillingen er 120m2 stor og består av 30 verk av 2x2 meter. Manneraak er kjent for sitt arbeid med “mixed media” hvor han maler på egne fotografier. Resultatet av dette avfotograferes og overføres til egnet media.

 «Dette prosjektet er en fordypning i kunstnerens inntrykk og opplevelser gjennom et livslangt, nært forhold til naturen, dens råhet og dens vemodighet. Den omfavner det mytiske landskapet som manifesterer seg i menneskesinnet under et noen ganger ensomt møte mellom naturens mystikk og skjønnhet, og den visuelle og spirituelle opplevelsen etter kalde dager og netter på gåturer uten søvn og mat.»

Dette er et stort prosjekt som Manneraak har jobbet med hele høsten. Nå står det her i Oslo sentrum til glede for 3 millioner mennesker!

Ta turen forbi de vakre veggene og bli beveget av norsk natur i Manneraaks øyne!