JULETIPS
 

Bøker du må få med deg denne julen

 

Bøker du må få med deg denne julen

Om du er bokelsker selv, eller kjenner en, er bøker alltid en god julegave! Ikke minst er den lett å pakke inn (hohoho). Ta en titt på noen av årets mest kritikerroste verk og gi bort en indre opplevelse til jul.

H.K.H. Kronprins Haakon og Kjetil S. Østli: Haakon

Boken beskrives som «et utradisjonelt, nært, personlig og interessant portrett av vår neste konge». Skrevet av den prisbelønte journalisten og forfatteren Kjetil S. Østli sammen med Kronprins Haakon selv.

Terningkast: 6 og 5

Vigdis Hjorth: Gjentakelsen

Boken blir omtalt som forfatterens kanskje aller beste roman til nå. Den er nominert til både Bokhandlerprisen og Brageprisen.

«Rå framstilling av et ungt liv. En voksen kvinne ser tilbake på seg selv som 16 år. Hun gransker en sentral hendelse fra oppveksten.»

Terningkast: 6 og 5

Lars Saabye Christensen: Vrakeren

En bekmørk, mystisk, morsom og personlig roman.

«Den sjenerte gutten Jørgen Ribe bor i Gabels gate 19. En dag flytter en ny familie inn i gården. Carl er på Jørgens alder, et spesielt vennskap tar form. De har begge en dragning mot det mørke og destruktive.»

«Stor romankunst ... en sann fryd fra start til mål»

Terningkast: 6

Erlend Loe: Drømmenes sykkelregister

«En bisarr roman i ekte loesk stil. Preget av høy humrefaktor.»

Terningkast: 5

Lotta Elstad: Xiania 1

«Et glamorøst og gjørmete drama om smugling, kvinnefrigjøring, dans, fyll, dotømmerstreik og forelskelser i Kristiania anno 1922.»

Terningkast: 5

Valérie Perrin: De tre

«Ti år gamle Adrien, Etienne og Nina lover hverandre at de en dag skal forlate småbyen, flytte til Paris og aldri miste kontakten. Valérie Perrin dykker ned i livets dypeste alvor. Vi følger en lang tråd av uunngåelige hendelser i løpet av tre tiår.»

Terningkast: 5

Agnes Lidbeck: Nikes bok

«Pageturner om familier og generasjoner som er koblet sammen og bryter seg løs, som lyver og som lengter. Det starter med en katastrofe. I et sommerparadis i sør-Sverige skjer akkurat det som ikke skal skje: Et barn, uten tilsyn, på en strand. Fra denne hendelsen brer begivenhetene seg utover, som ringer i vannet, og påvirker kjærlighet og vennskap, skyld og håp, fremtid og frykt i tre familiers sammenvevde liv.»

Terningkast: 6

Kim Leine: Karolines kamp

«Bok nr. 2 i den kritikerroste spenningstrilogien om politiker Karoline Blicher. Intenst om høyrepopulisme, om fascinasjon for makt, og om løgn vs. sannhet. Karoline må lære seg å mestre løgnen for å bli statsminister. Vi skal til USA og “Trumpland”. Her blir Karoline offer for sin egen metode.»

Terningkast: 6

Britney Spears: Min egen stemme

«Britney Spears forteller endelig sin historie. En historie om et popfenomen som endret underholdningsbransjen for alltid, på godt og vondt.»

Terningkast: 6

Karin Fossum: Farvel, Farah Diba

«Karin Fossum går inn i alle foreldres store mareritt: Å oppdage at ens eget barn er forsvunnet – og potensielt bortført. VG skriver at 6 år gamle Kandis er en av de beste karakterene Fossum har skrevet frem og at boka har «en vri som er svært overraskende, og en avslutning som virkelig er helt suveren».

Terningkast: 6