JULETIPS
 

Jul på budsjett

 

Jul på budsjett

Førjulstiden er her, og selv om det skal være den mest magiske tiden, er det ikke slik for alle. Julen kan være dyr og mange kan føle seg presset til å bruke mye penger, men slik behøver det ikke være!

Her har du våre beste tips til en magisk jul på lavt budsjett

Skriv lister

Sett deg ned og skriv en liste over hvem du skal gi gave til. Det hender en gang iblant at man kjøper gave til noen som ikke hadde forventet det. Dersom du er usikker; ta kontakt og bli enige om et eventuelt budsjett.

Ta vare på julepynt

Pakk ned julepynten hvert år. Ofte har man mye mer enn man husker, så finn det frem, se gjennom, og skriv en liste dersom du mangler noe. Vi anbefaler juletre av plast som du kan ha i årevis!

Planlegg julegavene i god tid

Hvem skal få hva? Tenk deg godt gjennom og få en oversikt over hvor du kan skaffe dette billigst. Hva med å lage noe hyggelig selv?

Dra på din nærmeste bruktbutikk

Ofte kan du finne brukte skatter både til deg selv og andre. Ikke vær redd for å finne gaver her! Bruktbutikker som Fretex har gjerne juletrær, julepynt og dekor - for ikke å glemme Finn.no. En ekstra bonus er at det er miljøvennlig!

Ikke invester for mye i fancy innpakning

Bruk avispapir og garnrester, kanskje du til og med finner en kongle eller to? Det er det indre som teller, men tro oss når vi sier at folk ELSKER å motta gaver som er morsomt pakket inn. Her er det bare å slippe kreativiteten løs!

Julemiddag på budsjett

Lag handleliste, følg den slavisk og unngå å kjøpe for mye mat. Gjestene dine spiser gjerne mindre enn du tror. Veganske/vegetariske alternativer kan ofte være billigere enn kjøtt – fyll heller magen med grønt!

Les om hvordan matinfluenser og kokebok-forfatter Kristoffer sparer mest på julemiddagen her.

Ikke kjøp nytt antrekk

Bytt med ei venninne eller en venn, sy om dine egne plagg, eller ta en sveip innom Finn.no, Tise og Fretex. Som sagt; her er det mange skatter som venter tålmodig.

Selg noe du ikke trenger

Ta en opprydning før jul - kanskje du har noe liggende som noen andre kan få gleden av? Legg ut ting du ikke bruker og få noen ekstra lapper i lommeboken.

Lag julegavene selv

Gjør en skikkelig kveld ut av det: Inviter venner, sett på julemusikk og lag gavene selv. Det kommer til å falle i smak – vi lover! Lag alt fra julekaker, karameller, syltetøy, kalendere, fotobok, nøttemiks, vennskapsarmbånd, lys, såpe, julepynt og så mye mer. Her er den kun fantasien som setter grenser! Ekstra bonus: Dette er en sikker vinner om du leter etter julestemningen.

Husk at gavene som huskes best, er de som er tenkt ut av kjærlighet – ikke de som koster mest!

Tips til de som har alt og litt til:

I år er det ekstra mange som kjenner på presset i julen. Om du er en av de heldige som fint klarer denne julen, er du enda heldigere som også kan hjelpe! Finn.no har en egen «hjelp til jul»-kategori hvor du kan legge ut annonser for å hjelpe mennesker i krise. Klikk deg inn her og gjør en liten forskjell for deg, men en stor forskjell for andre ❤️