GODT NYTT ÅR
 

Topp 10 nyttårsforsett

 

Topp 10 nyttårsforsett

Som vi alle vet er det ikke alltid like lett å holde nyttårsforsett gående. Faktisk sier forskning at det kun er 8% som klarer å oppfylle forsettet sitt! Men noe du kanskje ikke vet, er at nyttårsforsett er en ca. 4000 år gammel tradisjon. Babylonerne var de første til å feire det nye året med å love gudene sine hva de skulle gjøre. Nå gir de fleste løfter til seg selv.

Det har blitt gjort en undersøkelse i USA rundt nyttårsforsett og hvilke som er de vanligste. Vi kan vel kjenne oss igjen her i Norge også:

 1. Spise sunnere
 2. Trene mer
 3. Gå ned i vekt
 4. Spare mer og bruke mindre
 5. Lære en ny ferdighet eller hobby
 6. Slutte å røyke/snuse
 7. Lese mer
 8. Finne en annen jobb
 9. Drikke mindre alkohol
 10. Tilbringe mer tid med familie og venner

Det er ikke alltid lett å holde løfter en har gitt seg selv, men det finnes noen triks til etterfølge:

 1. Sett et tydelig mål: Å «spise sunt» er diffust og gir ikke ekte målbare resultater. Vær tydeligere på delmål og mål du skal nå for å gjennomføre.
 2. Forsettet er urealistisk: Begynn pent! Det er ikke sikkert det er realistisk å begynne å trene tre ganger i uken når du gjennomsnittlig har trent to ganger i måneden.
 3. Baser nyttårsforsettet på viljestyrke: De sier det tar tre måneder å tillegge seg nye rutiner. Jo sterkere viljestyrke du har til å ta enkle valg som å heller gå opp trappen i stedet for rulletrapp – små valg gir store resultater!
 4. Legg en handlingsplan: Delmål, mål og oppnåelse. Vær spesifikk på hva du skal oppnå dag for dag, uke for uke. Før du vet ordet av det er du kommet seirende i mål.

Feire små og store seiere

Det aller viktigste er å ikke sette seg selv opp for fiasko. Mestringsfølelse er avgjørende for å nå målet, uavhengig av hva målet ditt er, så ikke strekk deg for langt. At du for eksempel har dratt på treningssenteret er langt bedre om du ikke har det – uansett hvor effektiv eller lite effektiv økten var.

Ikke bit over for mye om gangen. Vær snill mot deg selv og legg opp til ting du faktisk kan leve med i hverdagen!

Lykke til og godt nytt år. Vi heier på deg!